Stresszoldás, meditálás, képességfejlesztés gyerekeknek

Szeretnéd, hogy gyermeked könnyebben vegye az akadályokat?

Szeretnéd, hogy kevesebb kellemetlen élménnyel zárja napjait?

A tréningen a kinzeiológiában is használt stresszoldó technikákat sajátíthatja el, melyekkel könnyebben és hatékonyabban érvényesülhet akár a tanulásban, akár társas kapcsolataiban.


 

Segítséget kaphat például, hogy be tudja kapcsolni az agyát, hogy tudja oldani ha valaki megbántotta, vagy ha kellemetlen élménnyel szembesült, esetleg bántó dolgot hallott. Lehetősége nyílik arra, hogy könnyebben menjen neki az olvasás, írás és még sok más helyzetre keresünk együtt megoldásokat.

A Tréningen 12 gyakorlatot tanulnak meg a gyerekek, melyek stresszoldóak, ezenkívül rajzolni és relaxálni fognak.

 

Időpontok:

2019.03. 30-31.-én Százhalombattán ( szombat-vasárnap )

2019. 04. 06-07.-én Budapesten   ( szombat-vasárnap ) 

6-12 éves korig

Visszajelzések:

Ákos 5 és fél éves kisfiú, akinek egy ikertestvére és egy 2 évvel fiatalabb testvére is van. Családi környezetében nagyon együttműködő, felszabadult és kezdeményező típus, de az óvodában erősen szorongott: a háttérbe húzódott, nem kommunikált a felnőttekkel, csak a gyerekekkel. A foglalkozások alól kivonta magát, vagy nehézkesen - inkább megfigyelőként - vett részt. Mindig azt reméltük, hogy egyszer csak oldódik ez a szorongása, hiszen az élet más területein nem voltak problémái. Az óvónénik is mindent megtettek, amit az óvodai kereteken belül meg lehet. A nagycsoport kezdetét követően pszichológiai segítséget javasoltak a szorongás oldására. Bár beleegyeztünk a pszichológiai vizsgálatba/kezelésbe, elhatároztam, hogy más módszert is keresek: ekkor találkoztam először Erdélyi Bernadett: Trükkös Békák Tréningjével. Jelentkeztünk a következő tréningre, melyet Ákos nagyon élvezett. A tréninget követő első nap délután azzal fogadtak az óvónénik, hogy Ákos hangosan beszélt - velük is. A második nap pedig azzal, hogy ez a kisgyerek nem ugyanaz a kisgyerek, aki eddig ide járt! Azóta Ákos rengeteget változott: teljes mértékben részt vesz a foglalkozásokon, kivétel nélkül mindenkivel kommunikál, képviseli a saját érdekeit, és reggelente felszabadult vidám mosolyt is láthatok, amikor integet az ablakból! Az egyik kis barátja pedig így jellemezte: "Ákos már egyáltalán nem olyan nyuszi, mint eddig volt." :) Még egyszer nagyon szépen köszönjük!

 

Kedves Detti! Két kisfiam Botond és Csanád (7 és 10 éves) tavasszal végezte el az általad vezetett trükkös békák tréninget. Kicsit tartottak tőle az első nap reggelén, hogy mi is fog itt majd történni (féltek, hogy valami csajos dologra viszem őket), de mikor hazajöttek az volt az első kérdésük hogy ugye minden hétvégén fogunk jönni. :-) Nagyon-nagyon élvezték a két napot, nem győzték mesélni, hogy mi mindent tanultak. Megtanulták -többek között- hogyan tudják "bekapcsolni az agyukat" órák előtt, hogyan töltsék fel magukat energiával ha már fáradtak és mit tegyenek akkor ha feszültek vagy idegesek egy-egy dolgozat vagy felelés előtt. Ha nekem volt rosszabb napom és idegesebb voltam már szaladtak is mutatni milyen gyakorlatot kell elvégeznem, hogy megnyugodjak. (Ezt én azóta is használom!) Annyira helyesek! Meglepő volt, hogy mennyivel hamarabb és kevesebb hibával van kész a lecke és az -addig mumus számba menő- vers tanulás is szinte percek alatt segítség nélkül rögzült. A kicsinek nem voltak tanulási problémái "csak" nem igazán szeretett suliba járni és felmérők előtt mindig izgult. Azóta már eltelt pár hónap és örömmel számolhatok be arról, hogy a félévi bizonyítványhoz képest a harmadikos fiam 3 tantárgyból is kijavította a négyes osztályzatát 5-re, ezzel jeles bizonyítványt hozott. Az osztályban indított olvasási versenyen pedig - fiú létére- 3. helyezést ért el. (Azóta is falja a könyveket.) A kicsi szintén kitűnő eredménnyel zárta az első osztályt és az évzárón megsúgta nekem, hogy tulajdonképpen egész jó volt iskolába járni. Őszintén megmondom nem is gondoltam volna, hogy ez a tréning nem csak a gyerekeknek hanem nekünk szülőknek is milyen nagy könnyebbséget, segítséget jelent. A tanulásra fordított idő és energia lényegesen csökken és az eredmények ennek ellenére javulnak! Nagyon örülök, hogy részt vehettünk és mindenkinek szívből ajánlom a tréninget! Köszönettel: Magosiné Matyó Éva

Bálint:
Ma a fektetett 8-sal kezdtük a gyakorlást és nagyon nehezen indult, alkudozva. Azután nekem is meglepő volt, de a kitűzött feladatokat a szokásos 1/2 - 3/4 óra helyett 1/4 óra alatt megcsinálta. Nagyon ügyes volt. A végén már sírt és elfáradt, de kitartó volt, én pedig büszke. :)
Olyan nagyon boldog volt, hogy azt mondta, most már hisz benne és mindig csinálni fogja. :)
Szóval, nagyon szépen köszönöm a hétvégét, a meditációt és a könyvet. Szerintem egy nagyon jó úton indult el Bálint is, ami kellemes élmény volt számára, így folytatni is fogja.

Egy visszajelzés a tréningről:
Szia, nagyon szépen köszönöm a könyveket és főleg az egész tréninget a Fiam nevében is. Nagyon élvezte,örömmel mesélte itthon is a családnak az élményeit. Máris be tudok számolni valami pozitívról: tegnap délután házit csinált és meg kellett tanulni német népismeretre egy verset, Könnyen tanul egyébként, de most önmagán is túltett, nem hazudok,5 perc alatt megtanulta ! És még reggel is tudta. Ezt mindenképp a tréningnek tudom be.Gyakorolni fogunk szorgalmasan és biztos vagyok benne,h lesz még pozitív hatása. Nekem az lenne az elsődleges ,h többé ne izguljon a suliban,mert elkeserít,ami ott folyik. Ha könnyebben tanul,gyorsabban,nyilván ez a nyomás is kisebb lesz rajta. Szóval szerintem csodajó a hatás már most, és ehhez nemcsak a gyakorlatok járultak hozzá,hanem a Te személyiséged is ! úgyhogy köszönjük még egyszer ! Neked is szép napot kívánok. R.

(Korcsoport: nagycsoporttól kisiskolásokig)

A stresszes gyermek tünetei:

Epilepszia, allergia, asztma, ekcéma, hasfájás, hasmenés, szorulás, fejfájás, alvászavar (a szülői ágyban alszik, villanyfényben alszik, gyakran felébred, kóborol a lakásban, felriad, álmában sikoltozik); bepisilés, körömrágás, tic (kényszermozgás – dobolás kézzel-lábbal, fejrázás, hajcsavargatás, rángatódzás, pislogás, szemöldök-emelgetés, „kéztördelés”, stb.), beszédzavar; kényszerviselkedés jelei (evészavar – anorexia, bulimia -, rítusok, stb.), viselkedészavar, „kezelhetetlenség”; hiperaktivitás; kapcsolatteremtési, beilleszkedési nehézség, gyakori sírás, agresszió, fáradtság, fásultság, enerváltság, apátia, képzelgés, szorongás, félelem; tanulmányi eredmények romlása, teljesítmény-probléma, koncentrálási nehézségek,
„a gyerek mindent elkap” – gyakori hiányzás az óvodából-iskolából; hallás- és látásprobléma, stb.

Ha kérdésed van szívesen segítek. Vedd fel a kapcsolatot velem!

Várlak szeretettel!

 

Erdélyi Bernadett

Infó és bejelentkezés: